Zandstralen / bleken

Zandstralen / luchtgommen van houten meubelen

Hebt u oude, donkere meubelen in uw interieur staan, en wilt u er een jongere look aan geven? Dan kan u deze laten zandstralen.
Daarbij wordt een klein gedeelte van de bovenste laag verwijderd. Luchtgommen is ideaal voor het verwijderen van vernis of verf.

Het verschil tussen luchtgommen en zandstralen

Luchtgommen en zandstralen wordt vaak door elkaar gehaald. Bij luchtgommen wordt een fijne korrel onder hoge druk over het oppervlak geblazen. Door de wrijving van de korrel met het meubel kan de vernis of verf gemakkelijk verwijderd worden zonder het meubel te beschadigen. Zo hoeft er ook geen gebruik gemaakt te worden van agressieve en milieuvervuilende producten.

Bij zandstralen daarentegen wordt water in de plaats van lucht gebruikt. Deze techniek is dus niet geschikt voor houten meubelen, maar wordt eerder gebruikt bij de renovatie van gevels .

​Patineren


Na het zandstralen van uw meubelen kan u er eventueel voor kiezen om deze te laten patineren.
​Deze techniek geeft een kleur naar keuze aan uw gezandstraalde meubelen. Lees er hier meer over.

Bleken van meubelen

Wanneer het een geboend meubel is dan kunnen we dit meubel ook manueel bleken. Bleken wordt gedaan met een product waarbij de “oude look” van het meubel behouden wordt.
Het meubel heeft dan een naturelle bleke kleur met een grijze tint. De poriën zijn minder open en het hout blijft mooi glad.

Andere realisaties

stoel zandstralen
gezandstraalde kast
zandstralen hout
Voor
gezandstraald hout
Na
Voor
Na
Voor
Na